Вие се наоѓате на вистинската фреквенција на najforumce FM 105.5 мегапиксели, а јас сум Досаден Login Pop Up што пробува да ве натера да се регистрирате. Др.Џек Левин кој покрај магнетниот појас за колено го измисли и магнетниот форум www.najforumce.fairtopic.com Доколку се регистрирате на овој форум големи се шансите да го зголемите волуменот на косата,да го намалите вишакот килограми и да ви се зголеми интелегенцијата,онолку колку што ќе постирате дневно на форумот.
!!!

C# кодчиња

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Go down

C# кодчиња

Пишување by deXterche on Саб Јун 09 2007, 17:32

C# или попознат како C Sharp (си шарп) е објектно ориентиран програмски јазик создаден од страна на Мајкрософт и Андерс Хајлсберг лидер на проектот, дел од Мајкрософт .NET иницијативата. C# синтаксички многу наликува на C++ а е создаден како спој на повеќе програмски јазици, меѓу кои се Delphi и Java.

Неколку проекти што ги имам сработено:

1. Електронски кувар 1.0, проект на факултет. Збирка на готварски рецепти распределини во категории и подкатегории. пребарување по име и материјал. Сортирање по категорија и подкатегоирја, можност за вметнување на слика за секој рецепт одделно. Додавање, измена, бришење на рецепти и материјали. Доста богат help.

http://www.univerzum.uni.cc/klime/c_sharp/Elektronski%20kuvar%201.0.zip

2. Квиз. Едноставна квиз програма без можност за вметнување и измена на прашање(се надевам ќе имам време да ја дозавршам).

http://www.univerzum.uni.cc/klime/c_sharp/Kviz.exe

3. Палиндром, инспириран од натрпеварот на Code fu. Го наоѓа најголемиот палиндром во дадена реченица и го испишува, исто го брои.

http://www.univerzum.uni.cc/klime/c_sharp/Palindrom.exe

4. Пресметка на плата, проблем на еден форум. Едноставно.

http://www.univerzum.uni.cc/klime/c_sharp/Presmetka%20na%20plata.exe

5. Заебанција, направено во моменти на досада. Доста интересно Smile

http://www.univerzum.uni.cc/klime/c_sharp/Zaebancija.exe

За да можете да ги стартовате треба да имате ја имате инсталирано последната .NET платформа.
avatar
deXterche
VIP
VIP

Male
Taurus

Треснал Глупости : 35
Поени : 0
Репутација : 0
Поминат рок на траење : 31
Ден на регистрирање : 2007-05-17

Преглед на профилот на членот http://www.univerzum.uni.cc

Вратете се на почетокот Go down

Re: C# кодчиња

Пишување by Kosta on Саб Јун 09 2007, 21:48

Супер се програмчињава и многу ми се свиѓа со во C# директно и во кодот моеш да пишеш со македонска подршка.
avatar
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение :
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 30
Се наоѓам : Струга
Ден на регистрирање : 2007-05-16

Преглед на профилот на членот http://www.najforumce.fairtopic.com

Вратете се на почетокот Go down

Re: C# кодчиња

Пишување by Kosta on Саб Окт 06 2007, 22:54

Јас направив еден едноставен Web пребарувач во C# али немам време сега да го uploаd-вам па друг ден ќе го стам. Smile

_________________
Кај ми е сонцето бе !?
avatar
Kosta
Најфорумче манијак
Најфорумче манијак

Male
Scorpio

Расположение :
Треснал Глупости : 2202
Поени : 159
Репутација : 3
Поминат рок на траење : 30
Се наоѓам : Струга
Ден на регистрирање : 2007-05-16

Преглед на профилот на членот http://www.najforumce.fairtopic.com

Вратете се на почетокот Go down

Re: C# кодчиња

Пишување by Александар on Вто Јун 24 2008, 21:25

quote 1st post
???
avatar
Александар
Македонија

Расположение :
Треснал Глупости : 664
Поени : 12
Репутација : 0
Ден на регистрирање : 2007-06-03

Преглед на профилот на членот

Вратете се на почетокот Go down

Re: C# кодчиња

Пишување by Sponsored content


Sponsored content


Вратете се на почетокот Go down

Преглед на претходна тема Преглед на наредна тема Вратете се на почетокот


 
Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот